درمان میخچه پا با چسب
در این مقاله از سنا دارو پارسیان درباره درمان میخچه پا با چسب به تمامی سوالات شما عزیزان در این رابطه پاسخ داده ایم ، پس همراه با ما تا انتهای مقاله باشید ، میخچه پا یکی از مشکلات رایج است که میتواند دردناک و ناخوشایند باشد. اما با بکارگیری روش های صحیح درمان، میتوانید از شر آن خلاص شوید. اولین قدم برای رفع میخچه پا شناسایی نوع میخچه و دلیل بروز آن است. به طور کلی میخچه پا به دو شکل نرم و سخت وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا میشویم. اما علت اصلی پیدایش میخچه چیست؟ در واقع میخچه به بخشی از پوست میگویند که تحت فشار، سایش و اصطکاک سفت شده است. میخچه پا میتواند در اثر استفاده از کفش نامناسب از جمله کفش های تنگ، پاشنه بلند و صندل، ایستادن طولانی مدت، نپوشیدن جوراب و هر حالتی از بدن که راحتی را پاها سلب میکند، به وجود بیاید. اما جای نگرانی نیست روش های مختلفی مانند استفاده از کرم ها، ژل ها، پد های دارویی، جراحیها و انواع روش های خانگی برای درمان میخچه موثر هستند. توصیه میکنیم حتما قبل از دستکاری کردن میخچه با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا بهترین راهکار را به شما معرفی کند.
همچنین در نظر داشته باشید برای خرید چسب میخچه از سنا دارو پارسیان میتوانید از فروشگاه ما دیدن فرمایید .
میخچه پا چیست؟
میخچه قسمت های از پوست هستند که به دلیل فشار مکرر و اصطحکاک به وجود میآیند. میخچه پا اغلب توده های سفت و دردناکی هستند که برای محافظت از قسمت های که تحت فشار به وجود میآیند. آنها میتوانند بسیار دردناک باشند و در بعضی مواقع منجر به عفونت میشوند. در نظر داشته باشید که تنها زمانی اقدام به درمان میخچه پا کنید که احساس ناراحتی و درد میکنید زیرا در اکثر مواقع با کم کردن فشار میخچه از بین میرود.
میخچه و پینه پا به علت فشار بیش از حد در یک قسمت کف پا ایجاد می شود.در صورت وجود دفورمیتی و اشکالات ساختمانی ابتدا پا باید توسط متخصص طب فیزیکی معاینه شود تا اگر مشکلی وجود دارد ، کفش یا کفی مخصوص توصیه شود. چسب میخچه پا معمولا حاوی سالیسیلیک اسید ۴۰ درصد است که در داروخانه ها بدون نسخه هم فروخته می شوند.
برای از بین بردن میخچه از سایر روش ها(استفاده از سوهان ناخنگیر یا سنگ پا و …) ،به تنهایی یا قبل از چسباندن چسب میخچه پا یا استعمال موضعی ژل سالیسیلیک اسید(برای مناطق وسیع تر دچار میخچه یا پینه پا) استفاده شود.بنابر در استفاده مکرر از چسب میخچه پا باید مراقب عوارض احتمالی مانند زخم و عفونت پا باشید.استفاده از اسکالپل برای برداشتن میخچه پا باید توسط پزشک انجام شود تا از زخم و عفونت پیشگیری شود.
در موارد زیر استفاده از چسب میخچه ممنوع است:
بیماران دیابتی
بیماران دچار اختلال گردش خون و مشکلات عروق محیطی
استفاده بر روی پوست دارای التهاب،عفونت،قرمزی یا پوست دارای اگزما
بیماران دچار نوروپاتی محیطی
- این دارو فقط برای استعمال خارجی است و باید دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
- در صورت بلعیدن دارو فورا باید به مرکز اورژانس اطلاع داده شود.
- در صورت از بین نرفتن میخچه پس از استفاده از چسب میخچه یا عود میخچه با پزشک طب فیزیکی مشورت شود. زیرا بسیاری از موارد میخچه بعلت فشار غیر طبیعی بر قسمتی از پا می باشد و نیاز به تصحیح این حالت پا دارد.
دستور استعمال چسب میخچه:
محل میخچه را بشوئید و کاملا خشک کنید.
چسب میخچه را طبق دستور دکتر داروساز یا پزشک یا روش استفاده در بسته بندی ، استفاده کنید.
پس از ۴۸ ساعت( یا برحسب دستور مصرف توسط پزشک یا داروساز) بانداژ یا چسب را بردارید
در صورت لزوم هر ۴۸ ساعت(یا طبق دستور پزشک و دکتر داروساز) تا حداکثر ۱۴ روز از بانداژ موضعی دارو استفاده کنید تا میخچه از بین برود.در صورت حساسیت به چسب میخچه پا با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید.
در صورت لزوم می توان پس از برداشتن چسب بمدت ۵ دقیقه میخچه را در آب گرم قرار داد تا به رفع آن کمک شود.
تفاوت های میخچه و پینه
میخچه پا دارای یک مرکز سخت میباشد که باعث تشخیص آن از پینه میشود. میخچه اغلب دلیل فشار استخوان بر روی پوست به وجود میآیند که بیشتر در نواحی بالا و کناره انگشتان پا ظاهر میشوند. اگر با فشار دادن آن قسمت ها از پوست احساس درد میکنید، احتمالا شما دچار میخچه پا هستید.
پینه برخلاف میخچه ها به ندرت دردناک است و معمولا در کف پاها به ویژه در زیر پاشنه، کف دست یا روی زانو ایجاد میشود. پینه ها از نظر اندازه بزرگ تر از میخچه ها هستند و به راحتی میتوان آنها را از هم تشخیص داد.
آشنایی با انواع میخچه
میخچههای پا را میتوان به دو دسته کلی از نظر سختی و نرمی تقسیمبندی کرد:
-
میخچه سخت
میخچههای سخت عموماً به صورت یک توده سفت و خشک بوده که در مفاصل خارجی انگشتان و به ویژه در انگشت پنجم به وجود میآیند.
-
میخچه نرم
این نوع از میخچهها به علت جذب مقدار زیادی رطوبت از طریق تعریق دارای حالت نرم و کوبیده هستند و به طور معمول بین انگشتان پا دیده میشوند.
تاثیر کفش مناسب برای درمان میخچه
یکی از مهمترین مواردی که در ایجاد میخچه پا و همچنین درمان آن تأثیرگذار بوده، کفش مناسب است. عموماً کفشهایی که دارای فضای کافی برای انگشتان نیستند، باعث ایجاد میخچه در پا میشوند. در نتیجه هنگام خرید کفش لازم است مدلی را خریداری کنید که کاملاً اندازه پاهایتان است. بسیاری از افراد بر این موضوع آگاه نیستند که پاها در ساعات پایانی روز در متورمترین حالت ممکن خود قرار میگیرند؛ در واقع این بازه زمانی بهترین موقع برای خرید کفش است.
زمانی که پاها در بزرگترین سایز خود قرار دارند میتوانید کفشی را بخرید که از لحاظ اندازه با پاها کاملاً سازگاری دارد. اگر در ساعات دیگر روز قصد خرید کفش دارید، توصیه میشود حتماً از جوراب استفاده کنید. علاوه بر موارد مذکور، خرید و استفاده از کفشهایی که دارای کفی طبی نیز هستند میتواند از ایجاد میخچه یا بزرگتر و زیادتر شدن آن جلوگیری کند. لازم به ذکر است که متخصصان پا یا پدیاتریستها نیز توصیه میکنند کفی طبی و پد های مناسب به جلوگیری از بروز میخچه پا کمک میکند پیشنهاد میشود ضمن توجه به سایز کفش، از پوشیدن کفشهایی که به پاها فشار وارد کرده و سبب ساییدگی پا میشوند نیز جلوگیری کنید.